Κεντρική Σελίδα
Επικαιρότητα
Πολιτική
Τοπ. Αυτοδιοίκηση
Πολιτισμός
Αθλητικά
Ομογένεια
Εκπαίδευση
Οικονομία
Χιακές Εκδόσεις
Μαστίχα Χίου
Τεχνολογία
Επικοινωνία
RSS Feed 
Greek fonts
 


Chios Greece Travel Guide (Chiosnet)

Χίος, Τουριστικός Οδηγός (Chiosonline)::Ειδήσεις με email::
Εγγραφή
Διαγραφή
Συμπληρώστε το email σας και πατήστε το πλήκτρο "Αποστολή" για να λαμβάνετε καθημερινά ένα email με τους τίτλους των ειδήσεων.


Εκθεση στην Chili Art Gallery ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΔΗΜΙΟYΡΓΟΥΜΕ


Δε 13/2/2017

ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΔΗΜΙΟYΡΓΟΥΜΕ.

 


Μια ιδέα χρειάζεται μόνο ένα κλάσμα του χρόνου να γεννηθεί, ένα περιβάλλον για να αποκτήσει ταυτότητα και μεράκι για να μην μπει σε κάποιο συρτάρι. Έτσι και έγινε, παρά τις δύσκολες εποχές χωρίς να πτοηθούμε και αποκλειστικά στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις ξεκινήσαμε πριν από δυο χρόνια με μια ιδέα.

Η χύτευση μετάλλων ή μεταλλοτεχνία έχει βαθιές ρίζες και μεγάλη παράδοση στον Ελλαδικό χώρο που ξεκινά από την Χαλκολιθική εποχή και φτάνει έως τις ημέρες μας. Το ταξίδι της χύτευσης ενός έργου είναι μια μοναδική εμπειρία και μπορούμε να την παρομοιάσουμε ως το εμφύσημα μια νέας ζωής. Ο καλλιτέχνης-χυτευτής μεταμορφώνει με την απαράμιλλη τεχνική του την πρωταρχική μορφή του έργου που δημιουργήθηκε είτε με πηλό, είτε με γύψο είτε με οποιοδήποτε άλλο υλικό, σε ένα μπρούτζινο γλυπτό που συνδυάζει την αρμονία, το μεράκι, τις τεχνικές γνώσεις, την ευαισθησία και το πάθος.

Το καλλιτεχνικό χυτήριο V&P TASSIS, ο εικαστικός Σταύρος Κοτσιρέας και η Chili Art Gallery, θέλοντας να υποστηρίξουν την γλυπτική δημιουργία και να βραβεύσουν νέες προτάσεις και προσεγγίσεις στην γλυπτική τέχνη, οργάνωσαν για πρώτη φορά τον ανοιχτό διαγωνισμό γλυπτικής V&P TASSIS 2016 στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, με σκοπό να δώσουν την ευκαιρία σε καλλιτέχνες να καταθέσουν το έργο τους για να χυτευθεί σε μπρούντζο, αφού το κόστος παραγωγής ενός γλυπτού είναι τις περισσότερες φορές απαγορευτικό για πολλούς καλλιτέχνες.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Τα βραβευμένα έργα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην διεθνή έκθεση “ART THESSALONIKI International Contemporary Art Fair”  (1η – 4η  Δεκεμβρίου 2016 στο χώρο της HELEXPO ) και τώρα παρουσιάζονται για πρώτη φορά και στην Αθήνα σε έκθεση που θα οργανώσει το καλλιτεχνικό χυτήριο V&P TASSIS σε συνεργασία με την Chili Art Gallery, στον χώρο της, από 13/2 έως και 4/3/2017.Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 7.00 μμ.

  Η κριτική επιτροπή στο πρώτο V&P TASSIS ΕΠΑΘΛΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ GR-UK απαρτιζόταν από τον Sir Peter Blake (εικαστικό), Θεόδωρο Παπαγιάννη (Εικαστικό), Αριστείδη Πατσόγλου (εικαστικό), Βαγγέλη Ρήνα (εικαστικό), Ελένη Μαρκοπουλιώτη (Ιστορικό και σύμβουλο τέχνης), Σταύρο Κοτσιρέα (Εικαστικός και αντιπρόσωπο του V&P TASSIS Art Foundry), Χρήστο Κοτσιρέα και Μαίρη Θεοφυλάκτου (Chili Art Gallery)

 

 ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ:  Χύτευση έργου σε μπρούντζο ύψος έως και 1μ,

ΕΛΛΑΔΑ – HELLAS: ΕΒΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ / EVIS CHRISTOU

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ - UNITED KINGDOM: MAXWELL RUSHTON /ΜΑΞΓΟΥΕΛ ΡΑΣΤΟΝ

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: Χύτευση έργου σε μπρούντζο ύψος έως και 80εκ

ΕΛΛΑΔΑ – HELLAS: ΙΟΛΗ ΛΕΙΒΑΔΑ / IOLI LIVADA

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ - UNITED KINGDOM: ALEXANDRA HARLEY/ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΡΛΕY

 

ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ:   Χύτευση έργου σε μπρούντζο ύψος έως και 60εκ

ΕΛΛΑΔΑ – HELLAS: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟ/COSTAS PAGOMENOS

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ - UNITED KINGDOM: EDY FERGUSON/ ΙΝΤΙ ΦΕΡΓΟΥΣΟΝ

Το 10% από πιθανές πωλήσεις των έργων στην Ελλάδα θα δωριστούν στο ‘Χαμόγελο του παιδιού’. 

 

Chili Art Gallery

Δημοφώντος 13-15,Θησείο, Αθήνα

Τηλ. 210 7292564 – 6936755599  www.chiliart.gr  info@chiliart.gr

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.30-19.00, Σάββατο 11.00-15.00, Κυριακή κλειστά.

ΜΕΤΡΟ  Κεραμεικός, ΗΣΑΠ  Θησείο

 


Διαβάστε Σήμερα          [τι είναι αυτό;] 
Ανάπτυξη Chios Online.gr » © 2005 Chios News. Local newspaper of Chios Island. Daily Updates
email