Col Col2 Col4 Col4
Κεντρική Σελίδα
Επικαιρότητα
Πολιτική
Τοπ. Αυτοδιοίκηση
Πολιτισμός
Αθλητικά
Ομογένεια
Εκπαίδευση
Οικονομία
Χιακές Εκδόσεις
Μαστίχα Χίου
Τεχνολογία
Επικοινωνία
RSS Feed 
Greek fonts
 


Chios Real Estate - Αγορές, Πωλήσεις Ακινήτων

Chios Greece Travel Guide (Chiosnet)

Χίος, Τουριστικός Οδηγός (Chiosonline)











::Ειδήσεις με email::
Εγγραφή
Διαγραφή
Συμπληρώστε το email σας και πατήστε το πλήκτρο "Αποστολή" για να λαμβάνετε καθημερινά ένα email με τους τίτλους των ειδήσεων.






Επιστήμονας στοιχηματίζει ότι θα ζούμε 1.000 χρόνια, του Τάσου Σαραντή


Τρ 13/9/2005

Μπορεί οι απόψεις του να αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας, αλλά πολλά μέλη της επιστημονικής κοινότητας παρακολουθούν τις διαλέξεις του και οι εργασίες του δημοσιεύονται σε επιστημονικά περιοδικά.

Ο Ομπρεϊ Γκρέι, επιστήμονας στους υπολογιστές στο Κέμπριτζ, αλλά και γεροντολόγος, υποστήριξε σε μια διάσκεψη στο Βασιλικό Κολέγιο ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν μέχρι την ηλικία των 1.000 ετών.

Ο Γκρέι υποστηρίζει ότι είναι θέμα χρόνου να αξιοποιηθούν οι θεραπείες της βιοτεχνολογίας οι οποίες θα αντιστρέψουν τις φθορές των ιστών που επέρχονται με την Τρίτη ηλικία. Μάλιστα, είναι τόσο πεπεισμένος γι’ αυτό που προσφέρει το ποσό των 20.000 δολαρίων σε εκείνον τον επιστήμονα που θα μπορέσει να αντικρούσει τις απόψεις του με ένα σοβαρό επιχείρημα.

Ο ίδιος έχει προσδιορίσει επτά θανάσιμες πτυχές της γήρανσης στις οποίες περιλαμβάνονται τα φθαρμένα μόρια του DNA και οι περιπλεγμένες πρωτεΐνες που παρεμποδίζουν τους νευρώνες προκαλώντας νόσους όπως Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ, έως τις ατέλειες στα μιτοχόνδρια, τις ενδοκυτταρικές δομές που τροφοδοτούν τα κύτταρα και είναι ζωτικής σημασίας για των έλεγχο λειτουργιών από τις οποίες καθορίζονται νευρομυϊκές και άλλες ασθένειες.

Μερικές από τις λύσεις που προτείνει ο Δρ Γκρέι, όπως η χρησιμοποίηση βλαστικών κυττάρων για τη δημιουργία νέων ιστών, οργάνων και νευρικών κυττάρων έχουν ήδη προταθεί και από άλλους επιστήμονες. Όμως, προχωρώντας ακόμη περισσότερο προτείνει ακόμη πιο ριζοσπαστικές λύσεις.

Μια από αυτές αφορά την εμφύτευση στο ανθρώπινο σώμα γονιδίων από βακτήρια που βρίσκονται στο έδαφος τα οποία έχουν τη δυνατότητα να μεταβολίζουν απόβλητα. Τα συγκεκριμένα γονίδια θα μπορούσαν να αφαιρέσουν τα "σκουπίδια" από το ανθρώπινο σώμα, καθαρίζοντας ότι "άχρηστο" τείνουν να συσσωρεύουν τα ανθρώπινα κύτταρα.

Ο Δρ Γκρέι προσφέρει και το βραβείο των 160.000 δολαρίων στον πρώτο επιστήμονα που θα επιμηκύνει τη ζωή ενός ποντικιού κατά δύο έως πέντε χρόνια, κάτι που στον άνθρωπο θα αντιστοιχούσε από 80 έως 150 χρόνια.

Οσο ακραίες κι αν ακούγονται οι απόψεις του βρετανού επιστήμονα, κάποιες ανακοινώσεις που έγιναν στην ίδια διάσκεψη δείχνουν ότι η επιστήμη στοχεύει στην αντιμετώπιση της γήρανσης. Ο Μισέλ Ουέστ, προϊστάμενος της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Advanced Cell Technology παρουσίασε μια εργασία για το πως στο μέλλον τα ανθρώπινα κύτταρα θα μπορούν να επαναπρογραμματιστούν για να διαχειρίζονται τις νευρογενετικές διαταραχές που συνδέονται με τις νόσους Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον.

Αλλά και ο Ρόναλντ Καν, καθηγητή Ιατρικής στο Χάρβαρντ και διευθυντής του ερευνητικού κέντρου για τον διαβήτη Joslin, ανακοίνωσε ότι η ομάδα του "ξεκλείδωσε" τα μυστικά ενός αντιγηραντικού γονιδίου που παρατείνει κατά 30% τη ζωή των ποντικών.
 
του Τάσου ΣΑΡΑΝΤΗ, από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ (13/9/05)



Διαβάστε Σήμερα          [τι είναι αυτό;]



 

Αποτελέσματα Δημοτικών & Περιφερειακών Εκλογών 2010





Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2009 στο Νομό Χίου
Αποτελέσματα Ευροεκλογών 2009 στο Νομό Χίου
Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2007 στο Νομό Χίου






Ανάπτυξη Chios Online.gr » © 2005 Chios News. Local newspaper of Chios Island. Daily Updates
email