Κεντρική Σελίδα
Επικαιρότητα
Πολιτική
Τοπ. Αυτοδιοίκηση
Πολιτισμός
Αθλητικά
Ομογένεια
Εκπαίδευση
Οικονομία
Χιακές Εκδόσεις
Μαστίχα Χίου
Τεχνολογία
Επικοινωνία
RSS Feed 
Greek fonts
 


Chios Greece Travel Guide (Chiosnet)

Χίος, Τουριστικός Οδηγός (Chiosonline)::Ειδήσεις με email::
Εγγραφή
Διαγραφή
Συμπληρώστε το email σας και πατήστε το πλήκτρο "Αποστολή" για να λαμβάνετε καθημερινά ένα email με τους τίτλους των ειδήσεων.


H Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες μετέφερε περισσότερους από 1.000 αιτούντες άσυλο από τη Χίο από το Σεπτέμβρη


Πα 17/2/2017
 

Σύμφωνα με τη δέσμευση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες να υποστηρίξει τις Ελληνικές Αρχές να μειώσουν την πίεση στους καταυλισμούς της Χίου, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές, συνεχίζει να μεταφέρει άτομα μόνα τους και οικογένειες κάθε εβδομάδα από τη Χίο προς την ενδοχώρα. Όλα τα άτομα που μεταφέρθηκαν κατείχαν κάρτα ασύλου χωρίς γεωγραφικό περιορισμό, και είναι σε θεση να συνεχίσουν τη διαδικασία ασύλου στην ενδοχώρα.

 Από το Σεπτέμβριο του  2016, 1.106 αιτούντες άσυλο έχουν μεταφερθεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην ενδοχώρα με οργανωμένο τρόπο. Από τους 1.106 αιτούντες άσυλο που μεταφέρθηκαν, οι 477 εγκαταστάθηκαν σε καταυλισμούς στην ενδοχώρα, ενώ 629 ευάλωτες οικογένειες ή άτομα μόνα τους εγκαταστάθηκαν σε διαμερίσματα και ξενοδόχεια, ως μέρος του σχεδίου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες σχετικά με τη διαμονή των ευάλωτων αιτούντων άσυλο.

 Όταν φτάνουν στην Αθήνα, τους παραλαμβάνουν συνεργάτες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τους μεταφέρουν σε καταλύμματα που εντοπίζονται γι’ αυτούς. Οί χώροι που εντοπίζονται αφορούν είτε καταυλισμούς στην ενδοχώρα ή διαμερίσματα και ξενοδοχεία για τους έχοντες ευαλωτότητα.Διαβάστε Σήμερα          [τι είναι αυτό;] 
Ανάπτυξη Chios Online.gr » © 2005 Chios News. Local newspaper of Chios Island. Daily Updates
email