Col Col2 Col4
Κεντρική Σελίδα
Επικαιρότητα
Πολιτική
Τοπ. Αυτοδιοίκηση
Πολιτισμός
Αθλητικά
Ομογένεια
Εκπαίδευση
Οικονομία
Χιακές Εκδόσεις
Μαστίχα Χίου
Τεχνολογία
Επικοινωνία
RSS Feed 
Greek fonts
 


Chios Real Estate - Αγορές, Πωλήσεις Ακινήτων

Chios Greece Travel Guide (Chiosnet)

Χίος, Τουριστικός Οδηγός (Chiosonline)











::Ειδήσεις με email::
Εγγραφή
Διαγραφή
Συμπληρώστε το email σας και πατήστε το πλήκτρο "Αποστολή" για να λαμβάνετε καθημερινά ένα email με τους τίτλους των ειδήσεων.






Οι υποψήφιοι για τις άγονες αεροπορικές γραμμές


Δε 18/1/2010
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010
Φάνης Ζώης
 
Πέντε αεροπορικές εταιρείες δήλωσαν τελικά συμμετοχή στο διαγωνισμό για την εκμετάλλευση των 24 αγόνων γραμμών που είχε ματαιωθεί λόγω των εκλογών και αφορά στο χρονικό διάστημα από 1η Απριλίου 2010 έως 31 Μαρτίου 2012.

H προθεσμία υποβολής της εκδήλωσης συμμετοχής στο διαγωνισμό έληξε χθες, Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι και όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) συμμετοχή δήλωσαν οι εταιρείες: Aegean Airlines, Astra Airlines, Athens Airways, Olympic Air και Sky Express.

Η Olympic Air ενδιαφέρεται για το σύνολο των γραμμών, καθώς, από τη συμφωνία πώλησης της εταιρείας με το κράτος, ήταν υποχρεωμένη να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Από την πλευρά της η Aegean Airlines υπέβαλε προσφορές για την εκμετάλλευση 11 τακτικών αεροπορικών γραμμών. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις γραμμές: Αθήνα - Ικαρία, Αθήνα - Κάρπαθος, Αθήνα - Κύθηρα, Αθήνα - Σητεία, Αθήνα - Σκιάθος, Αθήνα - Σκύρος, Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη - Σάμος, Θεσσαλονίκη - Σκύρος και Θεσσαλονίκη - Χίος. Η εταιρεία, όπως ανακοίνωσε, προτίθεται να καλύψει τα δρομολόγια που θα αναλάβει προσφέροντας διαθεσιμότητα θέσεων έως και διπλάσια των ελαχίστων θέσεων που απαιτεί ο διαγωνισμός.

H Athens Airways κατέθεσε το ενδιαφέρον της για 15 γραμμές και συγκεκριμένα Αθήνα - Ικαρία, Θεσσαλονίκη - Σάμος, Θεσσαλονίκη-Χίος, Αλεξανδρούπολη-Σητεία, ?κτιο-Σητεία, Αθήνα - Κύθηρα, Αθήνα- Κάρπαθος, Αθήνα-Σητεία, Αθήνα-Σκιάθος, Θεσσαλονίκη-Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη-Καλαμάτα, Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος-Ρόδος, Κέρκυρα-?κτιο-Κεφαλονιά-Ζάκυνθος, Αθήνα-Σκύρος, Θεσσαλονίκη-Σκύρος.

Τέλος οι αεροπορικές εταιρείες Sky Express και Astra Airlines υπέβαλαν τις προσφορές τους για δέκα και τέσσερα δρομολόγια αντίστοιχα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, ο διαγωνισμός της ΥΠΑ έχει μειοδοτικό χαρακτήρα και οι ανάδοχοι των δρομολογίων θα αναλάβουν την εκτέλεσή τους για διετή περίοδο.

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με την νομοθεσία της Ε.Ε. η ανάθεση εκμετάλλευσης των άγονων γραμμών γίνεται για πενταετή περίοδο ωστόσο αυτή τη φορά η περίοδος ανάθεσης θα είναι μικρότερη, καθώς το υπουργείο προτίθεται να επανεξετάσει τα συγκεκριμένα δρομολόγια με στόχο τη μείωση των επιδοτούμενων γραμμών, με την έξοδο από το καθεστώς αυτό δρομολογίων για τα οποία υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον, αλλά και την ενίσχυση άλλων δρομολογίων σε αεροδρόμια όπου κρίνεται ότι αυτό χρειάζεται.

Οι εταιρείες

Aegean Airlines

Astra Airlines

Athens Airways

Olympic Air

Sky Express.



Διαβάστε Σήμερα          [τι είναι αυτό;]


 

Αποτελέσματα Δημοτικών & Περιφερειακών Εκλογών 2010





Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2009 στο Νομό Χίου
Αποτελέσματα Ευροεκλογών 2009 στο Νομό Χίου
Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2007 στο Νομό Χίου






Ανάπτυξη Chios Online.gr » © 2005 Chios News. Local newspaper of Chios Island. Daily Updates
email