Col Col2 Col4
Κεντρική Σελίδα
Επικαιρότητα
Πολιτική
Τοπ. Αυτοδιοίκηση
Πολιτισμός
Αθλητικά
Ομογένεια
Εκπαίδευση
Οικονομία
Χιακές Εκδόσεις
Μαστίχα Χίου
Τεχνολογία
Επικοινωνία
RSS Feed 
Greek fonts
 


Chios Real Estate - Αγορές, Πωλήσεις Ακινήτων

Chios Greece Travel Guide (Chiosnet)

Χίος, Τουριστικός Οδηγός (Chiosonline)











::Ειδήσεις με email::
Εγγραφή
Διαγραφή
Συμπληρώστε το email σας και πατήστε το πλήκτρο "Αποστολή" για να λαμβάνετε καθημερινά ένα email με τους τίτλους των ειδήσεων.






Οι χιώτικες ποτοποιίες μεταξύ των ετικετών στο βιβλίο ΟΥΖΟ των Εκδόσεων ROAD


Κυ 1/3/2009
 
 
Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ROAD ένα νέο βιβλίο με θέμα το ούζο και ομώνυμο τίτλο.Το έργο παρουσιάζει αναλυτικές και τεκμηριωμένες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία, την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής, την «τοπογεωγραφία», όλους τους μικρούς παραγωγούς αλλά και τις μεγάλες ποτοποιίες που έχουν ταυτιστεί με το ξεχωριστό αυτό ποτό.
Οπως μας ενημέρωσε ο εκδοτικός οίκος φιλοξενούνται από τη Χίο 7 ποτοποιοί ούζου.
 
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:
Οι συγγραφείς του βιβλίου, Στάθης Γεωργιάδης και Λευτέρης Ελευθεριάδης, πραγματοποίησαν συστηματική επιτόπια έρευνα, συνάντησαν όλους τους παραγωγούς και μελέτησαν όλη τη σχετική βιβλιογραφία, με στόχο να φωτίσουν τις άγνωστες πτυχές και τις λεπτομέρειες που συνδέονται με την παραγωγή και τη διάθεση αυτού του γνήσιου ελληνικού προϊόντος. Πρωταγωνιστής του βιβλίου παραμένει ο Έλληνας ποτοποιός, χάρη στο μεράκι του οποίου απολαμβάνουμε στιγμές μοναδικές. Παρουσιάζονται όλα τα ούζα που κυκλοφορούν στην αγορά και όλες οι ετικέτες, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Όπως λένε οι συγγραφείς: «Ελπίζουμε να ανοιχθούν μπροστά σας όλοι αυτοί οι δρόμοι που  περπατήσαμε, μονοπάτια άγνωστα και τα ερεθίσματα για όλες τις αισθήσεις: αρώματα, γεύσεις, ήχοι, εικόνες και αντικείμενα - όλα ένα κουβάρι καταλήγουν στα ποτήρια μας.»

Στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα ανακαλύψει όλες τις συνιστώσες που καθιστούν το ούζο μοναδικό: τους τρόπους παραγωγής και τα συστατικά του, τους παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες, τους Έλληνες και Κύπριους ποτοποιούς, την παράδοση και την πολιτιστική του κληρονομιά, τη μαγεία των αισθήσεων και το πάντρεμα του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον, τα τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει μ’ ένα ποτηράκι ούζο στο χέρι, όπως επίσης διάφορες συνταγές για τοπικούς παραδοσιακούς μεζέδες μαζεμένες μία-μία από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η εκδοτική εταιρεία ROAD ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1994 για να καλύψει το σημαντικό κενό που υπήρχε εκείνη την εποχή στην ελληνική αγορά που ήταν οι χάρτες ακριβείας και οι αξιόπιστοι ταξιδιωτικοί οδηγοί.  Σήμερα η ROAD έχει πλέον εδραιωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο της και συνεχίζει με το ίδιο πάθος να παράγει χάρτες, ταξιδιωτικούς οδηγούς, λευκώματα, αλλά και συστήματα δορυφορικής πλοήγησης (GPS) εξαιρετικής λεπτομέρειας.
      
       Πωλείται σε όλα τα καλά βιβλιοπωλεία, σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στο
       Tαξιδιωτικό Βιβλιοπωλείο ROAD
(Σόλωνος 71, Τηλ:210-36.13.242 bookstore@road.gr)

 ΟΥΖΟ Λ.Τιμή: 39€



Διαβάστε Σήμερα          [τι είναι αυτό;]


 

Αποτελέσματα Δημοτικών & Περιφερειακών Εκλογών 2010





Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2009 στο Νομό Χίου
Αποτελέσματα Ευροεκλογών 2009 στο Νομό Χίου
Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2007 στο Νομό Χίου






Ανάπτυξη Chios Online.gr » © 2005 Chios News. Local newspaper of Chios Island. Daily Updates
email