Col Col2 Col4 Col4
Κεντρική Σελίδα
Επικαιρότητα
Πολιτική
Τοπ. Αυτοδιοίκηση
Πολιτισμός
Αθλητικά
Ομογένεια
Εκπαίδευση
Οικονομία
Χιακές Εκδόσεις
Μαστίχα Χίου
Τεχνολογία
Επικοινωνία
RSS Feed 
Greek fonts
 


Chios Real Estate - Αγορές, Πωλήσεις Ακινήτων

Chios Greece Travel Guide (Chiosnet)

Χίος, Τουριστικός Οδηγός (Chiosonline)











::Ειδήσεις με email::
Εγγραφή
Διαγραφή
Συμπληρώστε το email σας και πατήστε το πλήκτρο "Αποστολή" για να λαμβάνετε καθημερινά ένα email με τους τίτλους των ειδήσεων.






Ωράριο: η πλειοψηφία των εμπόρων λέει όχι στο τρίτο απόγευμα


Πα 30/4/2004

Την αντίθεσή τους στην καθιέρωση του τρίτου απογεύματος ακόμα και την θερινή περίοδο τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Εμπορικού Συλλόγου που πήραν μέρος στη Γενική Συνέλευση.
Το βράδυ της Τετάρτης το ΟΧΙ στο τρίτο απόγευμα ψήφισαν 52 μέλη του συλλόγου (64,2%), το ΝΑΙ 27 (33,3%), ενώ δύο ψήφισαν λευκό (2,5%).
Έτσι στην ουσία στην τριμερή επιτροπή που έχει σχηματιστεί με εταίρους το Εργατικό Κέντρο Χίου, τον εμπορικό Σύλλογο και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου οι δύο άμεσα ενδιαφερόμενοι ζητούν να παραμείνει το ισχύον ωράριο.
Στο σημείο που φαίνεται και οι δύο πλευρές να το συζητούν είναι η αλλαγή των ημερών που σήμερα είναι ανοικτά τα καταστήματα (να γίνει Τρίτη- Παρασκευή).
Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Δηράκης σημείωσε ότι ήταν λογικό να υπάρχει ένταση στη γενική συνέλευση, αφού για αυτό το σκοπό έγινε. Να κατατεθούν οι διαφορετικές απόψεις και να ψηφίσουν τα ίδια τα μέλη.
Αν θεωρήσουμε δε ότι αυτοί που θα έπρεπε να δώσουν δυναμικό παρών στη συνέλευση ήταν εκείνοι που ήθελαν την αλλαγή μπορούμε να κρίνουμε ότι η μεγάλη αποχή των μελών του Εμπορικού Συλλόγου περισσότερο ενισχύει το ΟΧΙ παρά το ΝΑΙ.
Ο κ. Δηράκης δεν έκρυψε ότι πήγαν σε αυτή τη διαδικασία διότι υπήρξε η πίεση από τη Νομαρχία και επειδή ζήτησε ο Νομάρχης το 3ο απόγευμα.
Σχετικά με το  αν είναι καθοριστική η απόφαση, σχολίασε ότι θέλει να πιστεύει ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψη από το Νομάρχη ώστε να μην δημιουργηθεί άλλο θέμα όπως είχε γίνει παλαιότερα.
Η Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα. Το ΟΧΙ πάντως τον εμπόρων προβλημάτισε ήδη και νομαρχιακούς συμβούλους που επισημαίνουν ότι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τη θέση των εμπλεκόμενων φορέων.
Στο σχόλιο ότι έτσι μπλοκάρεται η λειτουργία της αγοράς και κυρίως την τουριστική περίοδο, όταν έρχονται ξένοι με αεροπλάνα ή κρουαζιερόπλοια, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ήταν κατηγορηματικός:
"Δεν μπορείς να αλλάξεις ένα ωράριο μιας περιοχής επειδή θα έρθει ένα κρουαζιερόπλοιο. Αν είναι κάτι μόνιμο και επαναλαμβάνεται οπωσδήποτε θα ληφθεί υπόψη. Επίσης να σας πούμε ότι συζητάμε αλλαγή του ωραρίου σε θέματα ημερών. Αλλά από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι κανένας πιστεύει ότι δεν θα έρθει ο κόσμος στη Χίο επειδή θα μάθει ότι έχουμε δύο απογεύματα ανοικτά και όχι τρία. Ο ξένος που πάει διακοπές προσαρμόζεται με το ωράριο των καταστημάτων", σημείωσε ο κ. Δηράκης.
Την ικανοποίησή της εξέφρασε για την απόφαση των εμπόρων η Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Στέλλα Αμπαζή. Σημειώνοντας ότι ήταν αναμενόμενη η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου σημείωσε:
"Εμείς τόσο καιρό, χρόνια συζητάμε, για το ωράριο. Συστάθηκε μια Επιτροπή που συζήτησε για το ωράριο και που έχουν την ίδια άποψη να παραμείνει το ίδιο. Θα πρέπει να ζυγιστούν τα πράγματα καλά από το νομαρχιακό συμβούλιο, να πάρουν πολλά υπόψή τους, αν συνεχίσουν και κλίνουν προς το τρίτο απόγευμα. Εμείς θέλουμε να σημειώσουμε ότι από τη στιγμή που θα βγει ένα τρίτο απόγευμα, θα πρέπει να διεκδικήσουν το ρεπό μιας ημέρας, όπως πρέπει να είναι".



Διαβάστε Σήμερα          [τι είναι αυτό;]



 

Αποτελέσματα Δημοτικών & Περιφερειακών Εκλογών 2010





Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2009 στο Νομό Χίου
Αποτελέσματα Ευροεκλογών 2009 στο Νομό Χίου
Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2007 στο Νομό Χίου






Ανάπτυξη Chios Online.gr » © 2005 Chios News. Local newspaper of Chios Island. Daily Updates
email