Κεντρική Σελίδα
Επικαιρότητα
Πολιτική
Τοπ. Αυτοδιοίκηση
Πολιτισμός
Αθλητικά
Ομογένεια
Εκπαίδευση
Οικονομία
Χιακές Εκδόσεις
Μαστίχα Χίου
Τεχνολογία
Επικοινωνία
RSS Feed 
Greek fonts
 


Chios Greece Travel Guide (Chiosnet)

Χίος, Τουριστικός Οδηγός (Chiosonline)::Ειδήσεις με email::
Εγγραφή
Διαγραφή
Συμπληρώστε το email σας και πατήστε το πλήκτρο "Αποστολή" για να λαμβάνετε καθημερινά ένα email με τους τίτλους των ειδήσεων.


Διαθεσιμότητα: στο στόχαστρο και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου


Κυ 4/8/2013

Λίστα με τους υπό κινητικότητα υπαλλήλους (50 σύμφωνα με το σχεδιασμό) εστάλη από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΥΝΑ) αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Από το σύνολο των εργαζομένων, οι 22 απασχολούνταν ως αρχιτέκτονες και μηχανικοί στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μπαίνουν σε διαθεσιμότητα δεδομένης της κατάργησης των Γραφείων και Τμημάτων Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς.
Αναλυτικότερα, καταργούνται τα Τμήματα Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Σύρου, καθώς και τα Γραφεία Λήμνου, Ικαρίας, Κω, Καλύμνου, Σαντορίνης και Νάξου.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση στη Γ.Γ., όπου επικρατούσε μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των εργαζομένων, καθώς και δυσαρέσκεια για τη χωρίς καμία αξιολόγηση εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, αλλά και για τη συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων τής Γ.Γ.. Από τη συζήτηση διαμορφώθηκε η στρατηγική την οποία θα ακολουθήσουν σε πρώτη φάση η εργαζόμενοι.

Στα πλαίσια των άμεσων ενεργειών, εκλέχθηκε τριμελής αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων τής Γ.Γ., Νίκο Ζαρταμόπουλο, τον Κωνσταντίνο Κελαϊδίτη, πρώην πρόεδρο του Συλλόγου, και την Όλγα Κομίνη, μία εκ των εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, Αθανάσιο Μπούσιο, το διευθυντή του Υπουργείου, καθώς και τον ίδιο τον υπουργό, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Τα ζήτημα που έθεσαν είναι τι γίνεται με τις αρμοδιότητες της Γ.Γ. (άγονες γραμμές, μεταφορές νερού στο Νότιο Αιγαίο, ΣΧΟΠ) και την αποδυνάμωσή της με την απομάκρυνση στελεχών.
Το δεύτερο είχε να κάνει με το ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να δεχτούν καμιά διαθεσιμότητα.

Ο κ. Ζαρτομόπουλος, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση της επιτροπής με τον υπουργό, είπε στο «ΕΜΠΡΟΣ» πως του δήλωσαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν αυτή την απόφαση και πως θα την πολεμήσουν με κάθε τρόπο, προσθέτοντας ότι με την αποδυνάμωση των αρμοδιοτήτων όλοι κινδυνεύουν με απόλυση.

Με τη σειρά του, ο υπουργός υποστήριξε ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να μην τεθεί κανένας υπάλληλος του Υπουργείου του σε διαθεσιμότητα, αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει την απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 Για ποια νησιωτικότητα;

Σε δήλωσή του, ο Γιάννης Σπιλάνης, ως εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, είπε στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ: «Το ερώτημα που θέτω, είναι αν θέλουμε να κάνουμε νησιωτική πολιτική ή δε θέλουμε. Με το προσωπικό που χάνει η Γενική Γραμματεία, είναι δύσκολο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να επιτελέσει το έργο της. Το ζήτημα δεν είναι πού θα μεταφερθούν αυτοί οι υπάλληλοι, αλλά τι πραγματικά θέλουμε, νησιωτική πολιτική ή όχι;»

 

Να εξαιρεθούν!
Ο βουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. Γιάννης Ζερδελής είπε ότι θα ζητήσουν ως κόμμα να εξαιρεθούν οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας λόγω νησιωτικότητας, ενώ παράλληλα τόνισε πως είναι αντίθετοι με τέτοιου είδους μέτρα.

 

 ΠΗΓΗ: ΕΜΠΡΟΣ ΛέσβουΔιαβάστε Σήμερα          [τι είναι αυτό;] 
Ανάπτυξη Chios Online.gr » © 2005 Chios News. Local newspaper of Chios Island. Daily Updates
email