Κεντρική Σελίδα
Επικαιρότητα
Πολιτική
Τοπ. Αυτοδιοίκηση
Πολιτισμός
Αθλητικά
Ομογένεια
Εκπαίδευση
Οικονομία
Χιακές Εκδόσεις
Μαστίχα Χίου
Τεχνολογία
Επικοινωνία
RSS Feed 
Greek fonts
 


Chios Greece Travel Guide (Chiosnet)

Χίος, Τουριστικός Οδηγός (Chiosonline)::Ειδήσεις με email::
Εγγραφή
Διαγραφή
Συμπληρώστε το email σας και πατήστε το πλήκτρο "Αποστολή" για να λαμβάνετε καθημερινά ένα email με τους τίτλους των ειδήσεων.


Εκκαθαριστικό και φορολογική ενημερότητα από το σπίτι


Πα 5/12/2003

Πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, αντίγραφο φορολογικής δήλωσης και εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος μπορούν από σήμερα να προμηθεύονται όλοι οι φορολογούμενοι μέσω του Διαδικτύου.

Αρκεί να έχουν πιστοποιηθεί και να διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική υπηρεσία της Εφορίας taxisnet.

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς την δημιουργία της πλήρους ηλεκτρονικής Εφορίας, όπου όλες οι συναλλαγές των φορολογουμένων θα διεκπεραιώνονται από το σπίτι ή το γραφείο μέσω του Ίντερνετ, του τηλεφώνου και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το αργότερο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα γίνεται υποχρεωτικά για όλους τους φορολογούμενους μέσω του Ίντερνετ.

Τρεις νέες εφαρμογές

Από αυτή τη βδομάδα έχουν τεθεί σε λειτουργία τρεις νέες ιντερνετικές εφαρμογές της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για τις λειτουργίες έκδοσης τριών φορολογικών πιστοποιητικών: αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, αντιγράφου φορολογικής δήλωσης και αντιγράφου εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος.

Ειδικότερα οι φορολογούμενοι μπορούν:


Να καταθέσουν αίτηση έκδοσης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας μέσω του Διαδικτύου. Πρόκειται για μια από τις πιο συνηθισμένες συναλλαγές των φορολογουμένων με την Εφορία, καθώς το αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας είναι απαραίτητο για την πραγματοποίηση μιας σειράς πράξεων, όπως η αγορά αυτοκινήτου, ακινήτου, λήψη δανείου κ.λπ. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εισέλθουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων www.e-oikonomia.gr και στη συνέχεια να επιλέξουν τη σύνδεση με την υπηρεσία e-εισόδημα. Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξουν την εφαρμογή «έκδοση πιστοποιητικών». Μετά θα τους ζητηθούν οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης. Στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξουν την εφαρμογή «Αίτηση φορολογικής ενημερότητας» και θα λάβουν το μήνυμα ότι μπορούν να εκτυπώσουν το αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας την επόμενη ημέρα και να το χρησιμοποιήσουν για οποιαδήποτε συναλλαγή επιθυμούν.
Να εκτυπώσουν άμεσα αντίγραφο της τελευταίας φορολογικής δήλωσης (του οικονομικού έτους 2003) για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2002. Σημειώνεται ότι προς το παρόν το ιντερνετικό δίκτυο της Εφορίας δίνει τη δυνατότητα εκτύπωσης μόνο της τελευταίας φορολογικής δήλωσης, ενώ στο μέλλον αναμένετα ι να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να εκτυπώνουν και παλιότερες φορολογικές δηλώσεις. Το αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης είναι έγκυρο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε συναλλαγή.
Nα εκτυπώσουν άμεσα αντίγραφο του τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος. Το αντίγραφο θα είναι έγκυρο και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις συναλλαγές όπου απαιτείται, όπως λήψη τραπεζικού δανείου, πληρωμή του φόρου εισοδήματος στην τράπεζα κ.λπ.

Πηγή: Τα ΝέαΔιαβάστε Σήμερα          [τι είναι αυτό;] 
Ανάπτυξη Chios Online.gr » © 2005 Chios News. Local newspaper of Chios Island. Daily Updates
email