Κεντρική Σελίδα
Επικαιρότητα
Πολιτική
Τοπ. Αυτοδιοίκηση
Πολιτισμός
Αθλητικά
Ομογένεια
Εκπαίδευση
Οικονομία
Χιακές Εκδόσεις
Μαστίχα Χίου
Τεχνολογία
Επικοινωνία
RSS Feed 
Greek fonts
 


::Chios Real Estate - Αγορές, Πωλήσεις Ακινήτων::

::Chios Greece Travel Guide (Chiosnet)::

::Χίος, Τουριστικός Οδηγός (Chiosonline)::

::Online Ads::



::Ειδήσεις με email::
Εγγραφή
Διαγραφή
Συμπληρώστε το email σας και πατήστε το πλήκτρο "Αποστολή" για να λαμβάνετε καθημερινά ένα email με τους τίτλους των ειδήσεων.






Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών- Αθήνα: Καλοδεχούμενοι οι νέοι πρόσφυγες και μετανάστες


Τε 7/5/2008

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καλοδεχούμενοι οι νέοι πρόσφυγες και μετανάστες

       Κυβερνητικοί και άλλοι παράγοντες εκπλήσσονται από τα νέα κύματα μεταναστών και προσφύγων στη Λέρο, τη Σάμο, την Πελοπόννησο, την Εύβοια και αλλού. Και επίσημα χείλη επιχειρούν να τα ρίξουν όλα στους αδίστακτους δουλεμπόρους. Όμως οι δουλέμποροι δεν δημιουργούν τη μετανάστευση. Απλώς εκμεταλλεύονται την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε., με πρωτοπόρο την Ελλάδα στην καταπάτηση κάθε δικαιώματος των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων.
       Με δεδομένη την νέα έκρηξη της φτώχειας σε δεκάδες μεριές του πλανήτη τι περιμένουν; Όταν το Ιράκ, το Αφγανιστάν και η Παλαιστίνη φλέγονται από τον πόλεμο τι περιμένουν; Όταν η Δύση στηρίζει στυγνά δικτατορικά καθεστώτα σαν της Αιγύπτου τι περιμένουν; Τι περισσότερο έχουν να χάσουν από τη ζωή τους που ήδη κινδυνεύει οι μετανάστες εργάτες; Ποιος θα τους πείσει να μη μεταναστεύσουν και με τι επιχειρήματα; Μήπως ρέουν τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το ΔΝΤ προς τον Τρίτο Κόσμο; Ή μήπως έχουν παραγραφεί τα χρέη των χωρών προέλευσης μεταναστών;
       Τα πράγματα είναι τόσο απλά: όσο ψηλότερα τείχη θα υψώνονται στα σύνορα της Ευρώπης, όσο περισσότεροι άνθρωποι θα δολοφονούνται από πνιγμό στο Αιγαίο ή νάρκες και σφαίρες στον Έβρο,  τόσο θα τρίβουν τα χέρια τους τα παράνομα κυκλώματα και θα ανεβαίνει η ταρίφα του ταξιδιού. Όσο περισσότερα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών θα δημιουργούνται και αιτήσεις ασύλου προσφύγων θα απορρίπτονται, τόσο περισσότερο οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα καταφεύγουν σε κυκλώματα πλαστών νομιμοποιητικών εγγράφων και θα ενισχύεται η διαφθορά στις Υπηρεσίες αλλοδαπών. Όσο «μεταναστευτικοί» νόμοι θα αρνούνται τη νόμιμη εργασία και ασφάλιση των μεταναστών στη χώρα τόσο θα πολλαπλασιάζονται οι «Μανωλάδες» και το δουλεμπόριο ανθρώπων. Και βεβαίως θα απορυθμίζονται οι εργασιακές σχέσεις για όλους, ντόπιους και μετανάστες εργαζόμενους.
       Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν αποτελούν κίνδυνο και απειλή για κανέναν. Αν θέλουν οι αρχές να καταπολεμήσουν το δουλεμπόριο ας καλοδεχτούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες: Να κλείσουν τα στρατόπεδα της ντροπής, και να καθαριστούν τα ναρκοπέδια. Πρόσβαση όλων των εισερχόμενων στη διαδικασία ασύλου. Να χορηγηθεί στέγη και πολιτικό άσυλο στους πρόσφυγες που έρχονται από εμπόλεμες περιοχές. Νομιμοποιητικά έγγραφα σε καθέναν που επιθυμεί να εργαστεί στη χώρα. Κανείς χωρίς χαρτιά και ασφάλιση. Κανείς χωρίς δικαιώματα. Ίσα δικαιώματα στους μετανάστες, καλύτερη ζωή για όλους!

Τηλ. Επικοινωνίας: 210-5130373, 3306286, 6974363037



Διαβάστε Σήμερα          [τι είναι αυτό;]


 

Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2007 στο Νομό Χίου








Ανάπτυξη Chios Online.gr » © 2005 Chios News. Local newspaper of Chios Island. Daily Updates
email